HÍREK

A kedvezményezett neve:

Protetim Orvosi Műszergyártó Kft.

 

A projekt címe:

Revíziós csípőprotézis fejlesztése

 

A szerződött támogatás összege:

15 645 087 Ft

 

A támogatás mértéke (%-ban):

60.24 %

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Célunk egy olyan két komponensből, egy proximális és distális részből álló moduláris rendszerű revíziós csípőimplantátum rendszer, melyet a csontüreg kitöltő csontcement negatív hatásai nélkül lehet beültetni.

A két komponens széles választékban legyen variálható, hogy Magyarország és Közép-Európa népessége sajátosságainak megfelelően, széles embertömeg számára nyújtson kompromisszumok nélküli csípő reimplantációs megoldást. Prioritás, hogy a két komponens a lehető legnagyobb biztonsággal és hosszú

élettartammal legyen rögzíthető egymáshoz. A distális komponens geometriájának figyelembe kell vennie a femur anatómiai viszonyának megfelelő görbülő alakját. A különböző komponenseken olyan bevonatokat kell alkalmazni, melyek elősegítik a csontintegrációt és a szekunder stabilitást.

 

Egyszerű, ámde pontos műtéti instrumentumokra van szükség. Az implantátum beműtő műszereknek biztosítania kell, hogy a beműtési technika lehetővé tegye a betegben és a betegen kívüli proximális és distális rész összeépítését. A műtéti üreg elkészítő eszközöknek figyelembe kell vennie a combcsont görbülő formáját. Pontosságukkal és az implantátumokkal megegyező méretükkel hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy az implantátum pontosan illeszkedjen, stabilan rögzüljön a csontban.

 

Magyarországon, Európában és a világon is folyamatosan növekszik a csípőimplantátumok beültetésének száma, továbbá figyelembe véve a növekvő átlagéletkort, a revíziós csípőimplantátumokkal szembeni igény folyamatosan növekszik.

 

A projekt tényleges befejezési dátuma:

2020.03.31.

 

Projekt azonosító száma:

GINOP-2.1.7-15-2016-01069

© Copyright by Protetim Orvosi Műszergyártó Kft. 2018.

Az oldalon fellelhető tartalmak a Protetim Kft. tulajdonát képezik.